Bebelusul e pe drum, iar tu faci cu atentie ultimele pregatiri. Venirea pe lume a unui copil implica o bucurie imensa, dar si reponsabilitate, iubire si grija. De aceea, este firesc sa fii cuprinsa de emotii si de intrebari: "Cum voi spala hainele?", "Ce detergent trebuie sa folosesc?", "Ce temperatura ar trebui sa aiba apa pentru a elimina toate bacteriile?", "Care haine pentru bebelusi se spala la masina si care manual?", iar lista poate continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este foarte adevarat ca pielea bebelusilor este foarte sensibila si imunitatea lui abia se dezvolta in primele luni de viata. De aceea, acestia trebuie protejati cat mai mult de obiectele sau lucrurile care pot provoca alergii. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie sa fii foarte atenta cu ce haine bebelusi il imbraci si cum le intretii. Mai mult decat atat, alege doar haine din bumbac ecologic sau alte fibre naturale si evita poliesterul sau elastanul. Spre exemplu, pe Liloo.ro vei gasi haine pentru bebelusi la preturi foarte avantajoase, de cea mai buna calitate.

In randurile ce urmeaza, ne-am gandit sa dezbatem acest subiect, aparent sensibil: spalatul corect al hainelor bebelusului. Acesta este un aspect pe care trebuie sa il iei in considerare ca mamica, mai ales ca este vorba de sanatatea copilului. Iata in continuare ce trebuie sa stii.

Inainte de toate, asigura-te ca indepartezi si verifici informatiile de pe etichetele hainelor. Acolo ai detalii despre cum trebuie spalat produsul respectiv. Fii atenta si la etichetele autocolante, deoarece acestea se pot topi pe materiale, formand o crusta care poate zgaria pielea micutului.

Atunci cand cumperi haine pentru bebelusi, se recomanda sa le speli inainte de prima purtare. Acest lucru va indeparta din tesaturi orice substante periculoase sau praful acumulat cat timp au stat pe rafturi. Aceste haine pentru bebelusi pot contine acarieni care pot declansa boli respiratorii. Pielea fina si delicata a micutului tau trebuie sa primeasca o ingrijire corespunzatoare. El trebuie sa se simta cat mai confortabil si in siguranta, purtand haine pentru bebelusi, curate si igienizate.

Nu face greseala pe care majoritatea parintilor o fac. Si anume sa nu separe hainele bebelusului de ale voastre. Chiar daca aparent acest lucru nu determina aparitia unei probleme de sanatate, este bine sa faci aceasta selectie pentru a evita eventualele neplaceri.

Unele mamici sunt de parere ca hainele pentru bebelusi ar trebui spalate pentru inceput de mana, cu sapun pentru copii, si abia apoi, dupa cateva saptamani, la masina de spalat. Daca asculti recomandarea specialistilor, poti spala hainele bebelusilor la temperaturi intre 30 si 40 grade Celsius. Unele articole vestimentare confectionate din materiale mai delicate nu pot fi spalate la masina.

Bebelusii au pielea foarte subtire si sensibila, predispusa la alergii sau iritatii. Unii parinti prefera sa foloseasca detergenti bio sau formule special create pentru acestia. Detergentii bio contin enzime care ajuta la indepartarea petelor, dar alti parinti sunt ingrijorati de faptul ca aceste enzime pot irita pielea micutului. Pentru un plus de siguranta, poti cere sfatul unui medic pediatru si poti clati de doua ori aceste haine pentru bebelusi. Astfel, te asiguri ca nu au mai ramas urme de detergent pe haine.

In ceea ce priveste folosirea balsamului, parerile sunt impartite. Unii specialisti nu-l recomanda, pentru ca poate ramane pe hainele bebelusului, iritandu-i pielea. Cel mai bine este sa optezi tot pentru o formula delicata sau, de ce nu, pentru o varianta la indemana oricarei mamici, si anume otetul sau uleiul de lavanda. Otetul este o alternativa ecologica la balsamul de rufe obisnuit. Pe langa faptul ca neutralizeaza Ph-ul alcalin al detergentilor, otetul este eficient si in curatarea resturilor de detergent de pe hainute.

Tinand cont de aceste sfaturi, fiecare mamica poate alege varianta care i se pare cea mai buna si eficienta pentru propriul bebelus. Intra si pe Liloo.ro si alege cele mai frumoase haine pentru bebelusi, la preturi fara concurenta si de o calitate incontestabila. La cumparaturi de peste 100 Lei, ai transport gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.