Danny Baker, prezentator la BBC 5 Live, figură cunoscută în presa britanică, a fost concediat de reţeaua britanică din cauza unui mesaj publicat pe Twitter după lansarea primei fotografii cu prinţul Harry, Meghan Markle şi copilul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a şters mesajul „Bebeluşul regal părăseşte spitalul”, care era însoţit de o fotografie cu cei doi ţinând de mâini un cimpanzeu îmbrăcat în haine şi cu un melon pe cap.

Prezentatorul a fost acuzat că a ironizat originile afro-americane ale ducesei de Sussex, iar un reprezentant al BBC a transmis că „a fost o serioasă greşeală de judecată” şi că Baker „nu va mai prezenta programul lui săptămânal la noi”.

După ce a stârnit un val de controverse online, Baker a încercat să se scuze: „Îmi pare rău că imaginea mea cu un micuţ într-o ţinută stilată i-a dat gata pe unii”. 

Ulterior, a publicat că ar fi folosit „aceeaşi poză tâmpită pentru orice alt copil regal sau al lui Boris Johnson şi chiar al meu. Este o imagine amuzantă. Mare greşeală, cu siguranţă. Grotesc”.

Meghan Markle, ducesa de Sussex, soţia prinţului Harry, a născut pe 6 mai un băiat care a primit numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.