Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, că, din informaţiile primite până în prezent, cinci copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi ulterior în alte spitale cu suspiciune de infecţie stafilococică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din informaţiile primite până în prezent de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu  au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare”, au transmis, joi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că doi bebeluşi au fost externati, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, un caz este confirmat cu stafilococ MRSA, iar pentru celelalte două cazuri probele sunt încă în lucru.

Sursa citată a precizat că, în perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoţiţi de  medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o acţiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

În cadrul verificarii, au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterile.

Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuţi în perioada 25.03.2019-30.04.2019 în Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în perioada menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.