Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, declară că Ziua Europei este un prilej de a reafirma valorile comune şi unitatea în diversitate a statelor membre Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj remis News.ro, el a spus: „Ziua Europei şi suita de evenimente aniversare organizate pe întreg continentul sunt de natură să reamintească principiul fundamental - devenit concept de bază al tuturor instituţiilor Uniunii Europene - care a stat în centrul Declaraţiei Schuman: acela al cooperării între naţiuni”.

Ministrul a continuat: „Aniversarea Zilei Europei este, înainte de orice, un fericit prilej de a reafirma, în toate instituţiile şi în însăşi identitatea naţiunilor membre ale Uniunii Europene, fondul comun de valori, unitatea în diversitate, rafinamentul principiilor unanime şi importanţa respectului pentru patrimoniul spiritual al fiecărei ţări devenite parte a celui mai trainic edificiu socio-economic, cultural şi politic - Uniunea Europeană”.

„Culturile naţionale îşi regăsesc, în această matrice, nu doar cadrul propice de manifestare a autenticităţii, ci şi şansa dialogului fertil, a multiculturalităţii şi a valorificării eficiente a fondului artistic. Ca parte a culturii europene, cultura noastră se află, ea însăşi, la ceas aniversar”.

În încheiere, el a urat „La mulţi ani!” tuturor celor care „împlinesc frumoasa familie europeană - oameni, instituţii, naţiuni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.