Conferinţa "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră" este organizată de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geo-ecologie Marină – GeoEcoMar, sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi este susţinută de Comisia Europeană şi de Ministerul Cercetării şi Inovării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această conferinţă va avea loc la Bucureşti, în cadrul Palatului Parlamentului, Sala Al.I Cuza, în perioada 8-11 mai 2019

Cu această ocazie, comunitatea ştiinţifică va emite "Declaraţia de la Bucureşti", lansând o agendă strategică de cercetare şi inovare pentru Marea Neagră. Conferinţa este un eveniment oficial de rang înalt, care va spori gradul de conştientizare privind cercetarea ştiinţifică în zona Mării Negre, precum şi cercetarea marină în Europa în general.

Conferinţa va reuni toate părţile interesate cu rol activ în construirea unei societăţi durabile şi inovatoare în regiunea Mării Negre. Alături de comunităţile ştiinţifică şi academică, la Conferinţă vor participa reprezentanţi din toate ţările riverane Mării Negre, dezvoltând legătura între Europa şi Asia.

Dezbaterile vor reuni factorii de decizie politică, cadre universitare, profesionişti, comunităţi locale, ONG-uri şi oameni de afaceri.

Obiectivul conferinţei este acela de a identifica opţiunile şi priorităţile politice, precum şi de a planifica acţiunile viitoare. Rezultatele dezbaterilor vor consolida şi susţine "Declaraţia de la Bucureşti", menită să construiască o societate durabilă şi inovatoare în jurul Mării Negre. 

Conferinţa va fi găzduită în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Sala Al. I. Cuza, şi va debuta pe 8 mai, la ora 14:00 cu sesiunea plenară, urmând a se desfăşura şi pe parcursul întregii zile de 9 mai. Pentru cei care sunt interesaţi să descopere modalităţi şi planuri de promovare a eco-turismului în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, va fi organizată o excursie pe teren în perioada 10-11 mai în complexul lagunar Razelm- Sinoe din Delta Dunării, cu un număr limitat de locuri.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi regăsi pe pagina oficială a acestuia: https://www.sust-black.ro/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.