Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” anunţă lansarea contribuţiei video Romania: #Ode2Joy Challenge 2019, pe 9 mai, de Ziua Europei. Iniţiativa creativă răspunde provocării organizaţiei paneuropene Europa Nostra şi preşedintelui acesteia, Plácido Domingo

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul constă în reinterpretarea Imnului Europei într-un cadru cu importanţă istorică şi artistică, reprezentativ pentru ţara de provenienţă, prilej de ilustrare şi promovare a patrimoniului comun, a unităţii în diversitate.

„Am fost încântat să văd câtă creativitate şi pasiune regăsesc în diversitatea de contribuţii la proiectul nostru #Ode2Joy Challenge (…). Mai presus de orice, toţi vorbesc despre ceva ce avem cu toţii în comun: credinţa în valorile noastre şi iubirea pentru patrimoniul cultural pe care îl împărtăşim.” a declarat Plácido Domingo.

În cadrul acestui proiect este promovat Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici“ al Academiei Române, alături de Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici“, al Muzeului Municipiului Bucureşti. Proiectul realizat de Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor“ constă în reinterpretarea în acorduri de jazz a „Odei bucuriei“ de către Irina Sârbu Band (Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – bas, Tudor Parghel – baterie; Orchestraţie / Mix / Master – Tudor Parghel), într-un videoclip care prezintă exterioare, spaţii expoziţionale şi opere de artă de sorginte naţională şi occidentală aparţinând celor două muzee. Regia este semnată de Sabina Pop.

Cele două muzee au fost construite de doi membri ai celebrei familii Minovici, unchi şi nepot, Nicolae Minovici, respectiv Dumitru Furnică-Minovici, şi sunt amplasate pe aceeaşi stradă, în zona de nord a Bucureştiului. Construite în stiluri arhitecturale diferite, neoromânesc şi gotic terţiar, aceste două muzee exemplifică împreună ideea europeană de unitate în diversitate. Ambele sunt declarate monumente istorice şi sunt clasate în patrimoniul naţional. Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” se alătură celor peste 130 de proiecte din toată Europa care au răspuns apelului de reinterpretare a „Odei Bucuriei”, contribuind astfel la valorizarea moştenirii culturale comune ca forţă pozitivă şi coezivă pentru Europa şi cetăţenii săi.

Videoclipul poate fi vizionat începând cu 9 mai pe canalul YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NYocab1vONw&feature=youtu.be), pe site-ul (www.patrimoniu-viitor.ro) şi pagina de Facebook ale Asociaţiei (www.facebook.com/PatrimoniuPentruViitor/).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.