Afacerile preşedintelui Donald Trump au pierdut în total peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994, potrivit New York Times, care a precizat că a obţinut copii de pe declaraţiile oficiale ale lui Trump la Internal Revenue Service (IRS), serviciul fiscal american, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a relatat că Trump a raportat pierderi de peste 250 de milioane de dolari atât în 1990 cât şi în 1991, sumă de peste două ori mai mare faţă de oricare altă persoană cu venituri ridicate.

Trump a înregistrat pierderi atât de mari încât a putut să evite plata impozitelor pe venit în opt din 10 ani, potrivit publicaţiei.

Pe parcursul a 10 ani, afacerile principale ale lui Trump, care includ cazinouri, hoteluri şi clădiri de apartamente, au pierdut 1,17 miliarde de dolari.

Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Un avocat al preşedintelui, Charles Harder, citat de NY Times, a spus că informaţiile referitoare la declaraţiile fiscale sunt ”foarte inexacte”.

Trump, magnat imobiliar care după alegerile din 2016 şi-a transferat administrarea afacerilor către copiii săi, s-a folosit în campanie de calităţile sale de afacerist şi negociator.

Trump a întrerupt un precedent din ultimele decenii, refuzând să îşi publice declaraţiile fiscale, atunci când a candidat în 2016 cât şi ca preşedinte, afirmând că nu poate face acest lucru atâta timp cât aceste declaraţii sunt auditate.

Luni, secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, a refuzat o solicitare din partea preşedintelui democrat al Comisiei pentru buget finanţe din Camera Reprezentanţilor pentru declaraţiile fiscale ale lui Trump.

Democraţii vor să obţină datele fiscale ale lui Trump în cadrul investigaţiilor lor legate de posibile conflicte de interese rezultate din deţinerea în continuare a unor interese de afaceri de către acesta, chiar dacă ocupă funcţia de preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.