Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, la Suceava, unde liberalii au organizat un miting electoral, că românii au adevărata putere, ştampila de vot, ”glontele de argint cu care pot să răpună dracii roşii care-şi bat joc de România”. La rândul său, Rareş Bogdan, candidatul liberal pentru alegerile europarlamentare aflat pe prima poziţie, a spus că ”în democraţie, hoţii stau la puşcărie, nu în Guvern, nu în Parlament, nu în Kiseleff”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii au organizat, marţi, la Suceava, un miting electoral la care, potrivit estimărilor PNL, au participat cinci mii de persoane.

”Înainte cu o zi de summitul de la Sibiu am un mesaj pentru Europa: România este în Europa, este Europa şi nu vom accepta niciodată o Europă cu două viteze. O singură viteză, o singură Europă”, a spus Rareş Bogdan, candidatul pentru alegerile europarlamentare aflat pe prima poziţie.

El a făcut o comparaţie între spitalele din oraşe conduse de primari liberali şi oraşe conduse de primari social-democraţi.

”La Oradea, două spitale modernizate cu bani europeni. Vreţi să mergeţi să vedeţi cum arată spitalele din Craiova, din Constanţa sau din Brăila? Dacă nu sunteţi bolnavi, riscaţi să vă îmbolnăviţi. La Alexandria şi Slatina situaţia este groaznică”, a mai spus Rareş Bogdan.

Acesta a vorbit şi despre adversarii politici, social-democraţii care vor să îngenunchieze justiţia.

”Lui Gheorghe Flutur (preşedintele Consiliului Judeţean Suceava- n.r) i-au făcut patru dosare, din biroul din Kieseleff. Vă amintiţi de stenoramele otrăvite? Asta vor ei, astfel de justiţie vor ei. (...) Primul ministru de atunci, cu liderii din Kiseleff spuneau: nu ajung patru, mai faceţi-i patru să-l liniştim. Aşa înţeleg ei: justiţia îngenunchiată, să pună mâna pe ea. Nu vor să plătească pentru hoţii, că ei nu înţeleg că în democraţie hoţii stau la puşcărie, nu în Guvern, nu în Parlament, nu în Kiseleff”, a mai spus Rareş Bogdan.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că glontele de argint cu care pot fi răpuşi “dracii roşii” este ştampila de vot şi că liberalii se luptă cu un adversar capabil de orice pentru a nu pierde puterea.

“Aşa cum astăzi am înfruntat frigul, ploaia, să fim la fel de determinaţi să înfruntăm nn adversar pervers, un adversar care nu respectă nicio regulă, un adversar care calcă în fiecare zi demnitatea fiecărui român, să ne luptăm cu un adversar care este capabil de orice pentru a nu pierde puterea. Să le spunem românilor că adevărata putere este în mâna fiecăruia, că au glontele de argint cu care pot să răpună dracii roşii, care îşi bat joc de România, glontele de argint e ştampila de vot care să fie pusă pe săgeata Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Orban.

El spune că social-democraţii susţin că sunt patrioţi, dar în 27 martie, când a fost aniversată Unirea Basarabiei cu Bucovina,  Liviu Dragnea cu Irina în diferite insule.

“Nu îi înţeleg pe oamenii ăştia cum de nu le e ruşine. Scriu ei pe afişele lor patrioţi în Europa. Unde a fost Liviu Dragnea în 27 martie când am aniversat Centenarul Unirii Basarabiei cu România? Cu Irina, în diferite insule. Cine a fost în 27 martie anul trecut în Basarabia pentru a aniversa 100 de ani a Unirii Basarabiei cu România? Vă spun eu, preşedintele PNL. Eu nu trebuie să scriu pe afişele PNL patriot în Europa pentru că fiecare român ştie că liberalii sunt adevăraţii patrioţi care îşi iubesc ţara şi care se bat pentru interesele României. Unde a fost Liviu Dragnea în 28 noiembrie când am aniversat 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România? Tot prin ţări străine. Cine a fost în 28 noiembrie în Suceava, la aniversarea Centenarului? Tot preşedintele PNL”, a mai declarat Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.