Banca Transilvania şi Victoriabank au anunţat, marţi, că au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova, în valoare de 21 de milioane euro, centrului comercial Shopping MallDova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul comercial este dezvoltat de firma Lemi Invest, un joint venture între Fiba Holding şi Summa Turizm Yatirimciligi, client Victoriabank de peste 10 ani.

Shopping MallDova este primul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, construit în 2008, pe o suprafaţă de 75.000 mp, potrivit băncii. Astăzi, acesta găzduieşte circa 100 magazine ale unor branduri internaţionale, zeci de restaurante şi zone de agrement, cinema.

”Tranzacţia a fost iniţiată de Victoriabank, iar Banca Transilvania, prin Departamentul Finanţări Structurate din cadrul Diviziei Mari Clienţi Corporativi, a asigurat structurarea şi negocierea acesteia”, se arată în comunicat.

Prin refinanţarea împrumuturilor Lemi Invest, cele două bănci finanţează indirect construirea primei clădiri de birouri clasa A+ din Chişinău şi a unui hotel de 4 stele, Courtyard by Marriott, dezvoltate de una dintre companiile din grupul Lemi Invest.

”Adaptarea standardelor <The Loan Market Association> la specificul legislatiei româneşti a fost un proiect început acum 4 ani cu echipa BT şi iată că acesta a fost lansat acum şi în Republica Moldova. Noul produs de finanţare va permite accesul companiilor din Republica Moldova la finanţări mai mari de 15 milioane euro, care în formatul standard nu ar putea fi susţinute doar de o singură bancă locală”, a spus preşedintele Victoriabank, Bogdan Pleşuvescu.

Compania imobiliară Anchor Grup, parte din grupul FIBA Holding, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, printre proiectele sale numărându-se Bucureşti Mall, Plaza România, Anchor Plaza, Plaza România Offices şi Movieplex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.