Facebook a închis numeroase pagini, grupuri şi conturi care avea legături, în mare parte, cu Rusia şi care erau folosite pentru a răspândi informaţii înşelătoare pe reţeaua de socializare şi pe Instagram, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a şters 97 de conturi din Rusia care se ocupau de Ucraina şi alte 21 care se concentrau pe Austria, ţările baltice, Germania, Spania, Ucraina şi Marea Britanie, a anunţat Facebook într-o postare pe blog.

În luna martie, Facebook a eliminat din motive similare 2.632 de pagini, grupuri şi conturi de pe Facebook şi Instagram care aveau legătură cu Iranul, Rusia, Macedonia şi Kosovo.

Măsurile au avut loc în condiţiile în care Facebook încearcă să reducă utilizarea reţelei sale de socializare pentru propagandă., ca urmare a supravegherii mai stricte din partea autorităţilor de reglementare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.