Primarul din Napoli (sud) Luigi de Magistris apreciază că fiecare nou episod din serialul de televiziune ”Gomorra” antrenează în seara în care este difuzat o recrudescenţă a delincvenţei în oraşul italian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să ne întrebăm despre epidoadele violente care cresc în serile difuzării serialului Gomorra”, a îndemnat luni, la radio, Luigi de Magistris.

Acest fost magistrat, ales din partea stângii, consideră că această ficţiune despre mafia napolitană le dă un exemplu rău tinerilor, fascinaţi de ”simbolurile răului şi violenţei” pe care le descoperă în serial.

O adaptare a best-sellerului mondial al scriitorului şi jurnalistului Roberto Saviano, serialul prezintă într-un mod crud şi violent Camorra.

O fată în vârstă de 4 ani a fost grav rănită, în urmă cu doar câteva zile, de un glonţ, în timpul unei reglări de conturi între mafioţi, pe străzile oraşului, provocând o puternică emoţie în Italia.

”Dacă măcar mafioţii s-au omorî între ei, fără să-i deranjeze pe oameni”, a reacţionat duminică, la Florenţa (centru), ministrul de Interne Matteo Salvini, care este totodată liderul Ligii (extremă dreapta).

”Cu cât mai repede ne debarasăm de un astfel de ministru, cu atât mai repede se vor aranja lucrurile”, i-a replicat luni Luigi de Magistris.

”De ajutorul statului avem nevoie”, conchide el, ”iar Salvini nu face decât propagandă”.

Primar la napoli de opt ani, Luigi de Magistris a criticat activitatea jurnalistului Roberto Saviano, căruia i-a reproşat că face din mafie fondul său de comerţ.

În 2017, răspunzând criticilor lui Saviano cu privire la modul în care gestionează oraşul, primarul scria, pe Facebook, ”Saviano, tu îşi faci untul pe spatele Napoli şi napolitanilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.