Patru candidaturi au fost depuse la Senat pentru postul de judecător la Curtea Constituţională (CCR), respectiv Cristian Deliorga, propus de PSD, Daniel Fenechiu - PNL, Ovidiu Daraban - USR şi Gheorghe Iancu, fără susţinerea vreunui grup parlamentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunităţi şi Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD - domnul Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL - domnul Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR - domnul Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban”, se arată într-un comunicat al Comisiei juridice a Senatului.

Potrivit sursei citate, a fost depusă şi o candidatură fără susţinerea vreunui grup parlamentar, în persoana lui Gheorghe Iancu.

Candidaţii vor fi audiaţi în cadrul Comisiei Juridice, marţi, începând cu ora 10.00.

La finalul audierilor, comisia va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la toţi candidaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.