Liderul istoric al rebeliunii kurde Abdullah Ocalan - care ispăşeşte o pedeapsă la închisoarea pe viaţă în Turcia şi care s-a întâlnit pentru prima oară după mai mulţi ani cu avocaţii săi - a îndemnat Forţele Democratice Siriene (FDS) să caute în Siria alte soluţii decât un conflict armat, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de către apărătorii săi, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea între Abdullah Ocalan şi doi dintre avocaţii săi a avut loc joi, la 2 mai, pe Insula-închisoare Imrali, în apropiere de Istanbul, unde este încarcerat, au precizat ei.

Liderul istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, scos în afara legii), încarcerat în Turcia din 1999, a sugerat totodată alianţei arabo-kurde care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI), să ţină cont de îngrijorările Ankarei cu privire la situaţia din Siria, au anunţat avocaţii săi.

Din FDS fac parte Uniteţile Protecţiei Poporului (YPG), miliţii kurde siriene pe care Ankara le consideră braţul PKK în Siria.

PKK poartă o insurecţie sângeroasă, din 1984, în sud-estul kurd al Turciei.

Doi dintre avocaţii deţinutului, care au citit comunicatul într-o conferinţă de presă, au precizat că au fost autorizaţi să-l întâlnească - pentru prima oară din iulie 2011 - pe Abdullah Öcalan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.