Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat, în primul trimestru al anului, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,99 milioane pasageri şi 32.098 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 2.990.429 de pasageri, în creştere cu 8,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

În plus, s-au înregistrat 27.079 mişcări de aeronave, în creştere cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului trecut, arată un comunicat al companiei.

Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa – Aurel Vlaicu a fost tranzitat, în primele trei luni ale acestui an, de 6.149 pasageri (în creştere cu 49%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018), aici fiind operate 5.019 mişcări de aeronave (cu 89,1% mai multe faţă de primul trimestru al anului trecut).

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.