Două organizaţii civice anunţă că vor organiza proteste la Iaşi, pe 9 mai, în locul în care va avea loc mitingul regional al PSD, la care social-democraţii speră să adune peste 40.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două proteste au fost iniţiate pe Facebook pe organizaţiile civice ”Luptăm pentru România" şi "Reset", iar în mai puţin de 24 de ore, peste 5.000 de persoane au anunţat că sunt interesate să participe la evenimente.

"Dragnea şi PSD au anunţat că vor să organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iaşi, chiar în ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea să îşi ia revanşa pentru faptul că în urmă cu două săptămâni a fost huiduit şi apostrofat de câteva sute de oameni. Pe 9 Mai, începând cu ora 15.00, ne strângem în Piaţa Unirii din Iaşi să arătăm că Iaşiul nu e roşu, Iaşiul nu e PSD, şi că Iaşiul merită mai mult decât PSD! România merită mai mult decât PSD!", susţin reprezentanţii "Luptăm pentru România", care şi-au intitulat protestul "Iaşul merită mai mult DECÂT PSD".

Un alt miting de protest va fi organizat, tot în Piaţa Unirii, simultan cu mitingul PSD, de către mişcarea civică ”Reset” din Iaşi.

"După fuga ruşinoasă din 20 aprilie de la Iaşi, Liviu Dragnea îşi doreşte foarte mult să-şi ia revanşa în capitala istorică a Moldovei. Baia de mulţime la care a visat pentru a-şi arăta şi consolida puterea nu a ieşit cum şi-a dorit, iar el nu poate accepta că Moldova se revoltă. Judeţele Moldovei sunt cele mai sărace şi subdezvoltate judeţe ale României. Este regiunea unde nu s-a construit niciun petic de autostradă care să o lege de restul ţării. Mult-promisul spital regional nu există nici măcar pe hârtie, şcolile sunt focare de hepatită, iar copiii mor înecaţi în haznale. După actul ratat din 20 aprilie şi umilinţa aplicată de ieşeni, PSD vine cu întăriri şi noi discursuri în ritm de fanfară. A hotărât să confişte Ziua Europei, o zi în care românii sărbătoresc adevăratele valori pe care se fondează aceasta: democraţie, libertate de exprimare şi stat de drept. Vino să îi spunem că vremea lui a trecut. Ne apărăm oraşul şi Moldova!", au transmis pe Pacebook iniţiatorii protestului "Euro. Pa, Nimicule".

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, declara, joi, pentru News.ro, că social-democraţii vor organiza în 9 mai la Iaşi un eveniment regional, de Ziua Europei, cu 40.000 de oameni, în prezenţa lui Liviu Dragnea, adăugând că nu se aşteaptă să apară incidente.

Pe reţelele sociale, ieşenii critică vehement ideea PSD de a organiza un miting regional în oraş, unii dintre ei afirmând că "evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.