Industria turismului din Sri Lanka, evaluată la 4,4 miliarde de dolari, trece printr-un val de anulări ale rezervărilor, turiştii renunţând la soarele şi nisipul insulei din Oceanul Indian după mai multe atacuri sinucigaşe cu bombă care au ucis peste 250 de oameni în urmă cu două săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teroriştii au atacat biserici şi hoteluri de lux în ziua de Paşte, ucigând credincioşi şi turişti. Organizaţia Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacuri.

Turismul, care reprezintă 5% din Produsul Intern Brut al economiei ţării, are de suferit, turişti din întreaga lume anulând rezervările pentru călătoriile cu avionul şi cazare, de teama unor noi atacuri.

”Este o lovitură puternică dată economiei şi industriei turismului. Pentru ca economia să se dezvolte, este important ca turismul să revină acolo unde se afla înainte de atacuri”, a afirmat preşedintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena, într-un interviu acordat sâmbătă.

Rezervările nete la hoteluri au scăzut în medie cu 186% în săptămâna de după atacuri, comparativ cu aceeaşi perioadă a naului trecut, potrivit datelor firmei de consultanţă ForwardKeys. Un declin de peste 100% arată că numărul anulărilor a depăşit numărul rezervărilor.

Până sâmbătă, rata anulărilor la hoteluri a atins o medie de 70%, cel mai mare impact fiind în capitala Colombo, a declarat preşedintele Biroului pentru Turism din Sri Lanka, Kishu Gomes.

Unele companii aeriene au redus frecvenţa zborurilor. Gradul de ocupare a fost mult mai scăzut. Este un factor îngrijorător”, a spus Gomes.

Turismul s-a dezvoltat puternic în Sri Lanka, care are plaje cu o lungime totală de 1.600 de kilometri, după încheierea războiului civil de zeci de ani cu separatiştii Tamil, în 2009. Anul trecut, turismul a fost sectorul cu al treilea mare avans din economie şi sursa de valută cu cea mai mare creştere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.