Un băieţel în vârstă de zece luni din judeţul Mehedinţi a murit din cauza rujeolei, boala fiind confimată prin legătura epidemiologică. Astfel, numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România este 16.627, din care 63 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 3 mai este 16.627, din care 63 de decese.

Cel de-al 63-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin legătura epidemiologică, a fost raportat la un băieţel de zece luni, din judeţul Mehedinţi, care nu a fost vaccinat antirujeolic.

De asemenea, în perioada 22 aprilie - 3 mai au fost raportate încă 75 de cazuri nou-confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. 

Astfel, în Prahova au fost raportate 24 de cazuri, în Galaţi - 12, în Braşov - 11, în Teleorman - 10, în Buzău - nouă, în Dâmboviţa - trei, în Brăila şi Constanţa - câte două, iar în Bucureşti şi Giurgiu - câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.