Un scenarist şi regizor adolescent a câştigat marele premiu al Tribeca Film Festival cu povestea unui predicator alcoolic din zona rurală a statului Louisiana, potrivit unui anunţ făcut de organizatori, informează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul, Founders Award, pentru cel mai bun film a fost unul dintre trofeele primite de „Burning Cane”, pentru care Phillip Youmans, în vârstă 19 de ani, a spus că a fost inspirat de blues. El a mai fost premiat pentru imaginea filmului, şi Wendell Pierce, care interpretează rolul principal, a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un lungmetraj american.

Juriul l-a descris pe Youmans drept „o voce originală” şi l-a asemuit cu scriitori sudişti precum William Faulkner şi Eudora Welty.

Cea mai bună actriţă într-un film american a fost desemnată Haley Bennett, care a jucat rolul unei femei însărcinate obsedate de consumarea unor obiecte periculoase în thrilerul „Swallow”.

Pe plan internaţional, „House of Hummingbird”, regizat de Bora Kim, a fost desemnat cel mai bun film, iar Ji-hu Park a fost aleasă cea mai bună actriţă. Filmul sud-coreean este o poveste despre un elev de clasa a opta din seul. 

Cel mai bun actor a fost desemnat Ali Atay din filmul turc „Noah Land”, iar cel mai bun documentar, „Scheme Birds”, regizat de Ellen Fiske şi Ellinor Hallin.

Tribeca Film Festival se va încheia duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.