Actorii britanici Anthony Hopkins şi Olivia Colman, premiaţi cu Oscar, Globuri de Aur şi trofee BAFTA, vor juca într-o ecranizare a piesei „The Father” realizată de dramaturgul francez Florian Zeller, care semnează şi textul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia va începe luna viitoare în Marea Britanie, potrivit Variety.

Hopkins va juca rolul principal, un bărbat independent, care refuză ajutorul fiicei lui, Anne, interpretată de Colman. 

Zeller va regiza după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Christopher Hampton („Atonement”, „Dangerous Liaisons”).

Piesa de teatru din 2012, scrisă şi regizată apoi de Zeller, a fost lansată în Paris, recompensată cu un premiu Molière pentru cea mai bună piesă. Mai târziu, ea a fost prezentată pe Broadway şi West End. După reprezentaţiile de la New York şi Londra, a fost premiată cu Tony şi Olivier pentru interpretarea masculină.

Romancier şi dramaturg, Florian Zeller a fost recompensat în 2004 cu Prix Interallié pentru romanul „The Fascination of Evil”. El a mai scris „The Mother” şi „The Son”, legate tematic de „The Father”, dar care nu reprezintă continuări. 

Filmul este programat să fie lansat în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.