Actorul de origine britanică Peter Mayhew, care a interpretat rolul Chewbacca în filmele „Star Wars”, a murit la vârsta de 74 de ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mayhew a murit pe 30 aprilie în casa lui din Texas, potrivit unui comunicat transmis de familie. Nu a fost precizată cauza morţii.

El a interpretat luptătorul Chewbacca în trilogia originală, începând cu 1977, şi a mai apărut şi în filme mai recente din franciză, până în 2015.

„Şi-a pus inima şi sufletul în rolul Chewbacca şi asta se vede în fiecare cadru”, au spus membrii familiei lui.

George Lucas şi-a dorit un actor înalt pentru acest rol, şi l-a avut în vedere iniţial pe David Prowse (1,98 m) pentru acesta.

Prowse a vrut să îl joace pe Darth Vader, aşa că Lucas a ajuns la Mayhem, care a fost ales strict pentru înălţimea sa de 2,18 m. Faţa lui nu a fost niciodată văzută în filmele „Star Wars”.

Mayhem a fost consultat pentru „The Last Jedi” (2017), pentru a împărtăşi din secretele rolului cu Joonas Suotamo.

„Familia Star Wars a însemnat pentru el mult mai mult decât un rol în film. Relaţiile au crescut în prietenii şi familie pe care avea să o iubească decenii”, s-a mai arătat în comunicat.

În acelaşi text, s-a mai spus că Mayhem era implicat în acţiuni caritabile, avea propria fundaţie, care susţine familiile din Venezuela.

O ceremonie va fi organizată în onoarea lui pe 29 iunie, iar o alta, pentru fani, în luna decembrie.

El a fost căsătorit şi a avut trei copii.

Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker în filmele „Star Wars”, l-a descris pe Mayhew ca „cel mai blând dintre giganţi”.

„Un om mare cu o inimă şi mai mare, care nu a eşuat vreodată să mă facă să râd şi un prieten loial pe care l-am iubit mult”, a spus Hamill pe contul lui de Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.