Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe premierul ungar Viktor Orban pentru discuţii la Casa Albă pe 13 mai, a anunţat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a declarat că întâlnirea a fost confirmată, iar cele două ţări sunt „prietene”.

„Ei sunt o superputere, noi suntem o ţară de mărime medie din Europa Centrală însă avem abordări similare pe subiecte importante”, a afirmat Szijjarto.

„De când preşedintele Trump a fost ales, încercările de a interveni în mod deschis în problemele interne ale Ungariei au fost eliminate  ... sub Obama, au existat încercări publice de a interveni în problemele noastre interne, încercări spectaculoase”, a adăugat el.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al lui Orban, a scris pe Twitter că printre subiectele discutate vor fi cooperarea în apărare, relaţiile bilaterale, securitatea regională şi securitatea în sectorul energiei. În ceea ce priveşte energia, Szijjarto a declarat: „Americanii trebuie să înţeleagă că având în vedere infrastructura, suntem dependenţi de resursele Rusiei”.

„Ne încurajează să diversificăm, să colaborăm şi cu ei, ceea ce este bine, ne-am bucura să facem acest lucru. Dar dacă compania lor, Exxon Mobil, nu exploatează gazele, ce putem face?”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.