Actriţa Anjelica Huston a declarat într-un interviu că îi sprijină pe cineaştii Woody Allen, Roman Polanski şi Jeffrey Tambor, acuzaţi de comportament sexual neadecvat, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huston a colaborat cu Allen pentru două filme, „Crimes and Misdemeanors” (1989) şi „Manhattan Murder Mystery” (1993). În interviul acordat Vulture, ea a spus că ar lucra din nou cu Allen, acuzat de Dylan Farrow, fiică vitregă, că a molestat-o în 1992, afirmaţie pe care cineastul a negat-o în mai multe rânduri.

Legat de Roman Polanski, care a întreţinut în anii 1970 relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani, şi a fost exclus anul trecut din Academia americană de film, ea a spus: „Este o poveste care s-ar fi putut întâmpla cu zece ani înainte în Anglia, Franţa, Italia, Spania ori Portugalia şi nimeni n-ar fi auzit de ea. Şi aşa se distrau aceşti băieţi. Era o adevărată mişcare playboy când aveam eu 15 - 16 ani. Mergeai la Régine sau Castel în Paris, iar toţi bărbaţii mai în vârstă se dădeau la tine. În orice club pe care l-ai menţiona din Europa. Era o rigoare pentru majoritatea celor ca Roman, care au crescut în Europa. Părerea mea este că a plătit preţul şi, la momentul la care s-a întâmplat, a fost ceva cam fără precedent”.

Pentru serialul „Transparent” al Amazon Prime, Huston a jucat rolul iubitei personajului interpretat de Jeffrey Tambor. El a fost concediat în urma apariţiei unor acuzaţii de comportament sexual neadecvat în 2017.

Actriţa a precizat că le-a întâlnit pe cele două femei care l-au acuzat pe Tambor şi a declarat: „Cel puţin în ceea ce mă priveşte, nimeni nu a spus ori făcut ceva nepotrivit. Cred că în acest domeniu trebuie să ne simţim liberi. Trebuie să ne simţim ca şi când am putea spune şi face lucruri care nu sunt neapărat judecate, mai ales de alţi oameni din distribuţie sau echipă”.

După ce a lucrat la Hollywood 50 de ani, Huston este de părere că nimic nu s-a schimbat în felul în care bărbaţii tratează femeile din industrie. Ea a mai afirmat că a fost de cele mai multe ori redusă la nivel de obiect şi neînţeleasă de bărbaţi.

Anjelica Huston s-a născut pe 8 iulie 1951, în Santa Monica, şi este fiica cineastului John Huston. Actriţă, regizoare şi producătoare, ea a câştigat un premiu Oscar pentru rolul secundar din „Prizzi's Honor” (1985) şi a mai fost nominalizată pentru interpretările din „Enemies: A Love Story” (1989) şi „The Grifters” (1990). A mai jucat în filmele din seria „Familia Adams”, „The Witches” şi „The Big Year”. A fost de şapte ori nominalizată la Globurile de Aur şi a primit un trofeu. În plus, a primit şase nominalizări la Primetime Emmy şi trei, la premiile BAFTA. Două dintre filmele pe care le-a regizat - „Bastard Out of Carolina” (1996) şi „Agnes Browne” (1999) - au avut premiera la Festivalul de la Cannes, iar în 2008 a primit premiul de excelenţă la Locarno. În 1999, a fost dublu premiată la San Sebastián, pentru filmul „Agnes Brown” şi întreaga activitate. În 2010, Huston a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.