Fiat Chrysler va utiliza tehnologie Google şi Samsung pentru conectarea tuturor vehiculelor sale, din 2022, oferind servicii de muzică şi video, precum şi servicii de car-sharing şi de conducere autonomă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul va folosi sistemul de operare Android al Google la nivel global, în loc de un mix de softuri variabil în funcţie de regiune, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto.

Fiat Chrysler va mai folosi platforma digitală bazată pe tehnologie cloud a companiei Harman, divizie a grupului Samsung Electronics.

Spre deosebire de companiile concurente General Motors şi Ford Motor, Fiat Chrysler nu va cheltui practic nimic pentru tehnologia necesară vehiculelor autonome. În acest mod, grupul va face economii mari, dar va fi dependent de furnizorii de tehnologie şi sisteme.

Fiat Chrysler a anunţat că noile funcţii vor începe să fie disponibile din a doua jumătate a anului 2019. Sistemul va ajuta proprietarii de maşini prin anticiparea nevoii de întreţinere, identificarea benzinăriilor şi a staţiilor de încărcare, oferirea de informaţii despre trafic şi ofertele restaurantelor, precum şi asistenţă din partea consilierilor companiei prin simpla apăsare a unui buton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.