Poliţia neozeelandeză a arestat un bărbat, marţi, la Christchurch, ca urmare a unor informaţii privind o posibilă ameninţare cu bombă în oraş, unde 50 de persoane au fost ucise în atacuri comise asupra a două moschei în martie de o persoană înarmată, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a blocat traficul pe străzile din zona Phillipstown a oraşului din Insula de Sud a Noii Zeelande, cu o echipă de genişti, ambulanţă şi echipaje de pompieri şi de urgenţă la faţa locului, potrivit unui comunicat al poliţiei.

"Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat şi este interogat în prezent de Poliţie cu privire la incident", se arată în comunicat. 

De asemenea, a fost stabilită o zonă de excludere aeriană, a anunţat poliţia.

Detalii suplimentare cu privire la natura incidentului nu au fost furnizate, dar potrivit mass-media neozeelandeze a fost vorba despre o potenţială ameninţare cu bombă.

Conform The New Zealand Herald, Poliţia a fost chemată ca urmare a "unei ameninţări cu privire la un dispozitiv explozibil".

Un purtător de cuvânt al serviciului St John Ambulance a afirmat că o ambulanţă a fost chemată la solicitarea Poliţiei, dar nu a acordat ajutor medical niciunui pacient.

Cincizeci de persoane au fost ucise şi zeci răniţi în atacurile asupra moscheilor Al Noor şi Linwood în timpul rugăciunilor de vineri, la Christchurch, pe 15 martie, cel mai grav atac armat pe timp de pace din istoria Noii Zeelande.

Autorităţile l-au învinuit pe australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, un susţinător al supremaţiei albilor, de 50 de crime. 

Atacurile asupra moscheilor au şocat Noua Zeelandă şi au determinat Guvernul să înăsprească legilor privind armele de foc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.