Peste 5.000 de locuitori ai unei comune situate la vest de Montréal au fost evacuaţi de urgenţă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma ruperii unui dig, în timp ce revărsări importante de ape care afectează Canada de mai multe săptămâni continuă să se extindă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un dig de vegetaţie care proteja oraşul Saint-Marthe-sur-le-Lac, pe malul Lacului Deux-Montagnes, la câteva zeci de kilometri de Montréal, a cedat sâmbătă seara.

Această ruptură a antrenat o creştere bruscă a nivelul apei, de până la 1,5 metri, în mai multe cartiere - însă fără să cauzeze victime, potrivit Siguranţei Publice a provinciei Québec.

”N-am avut timp să facem ceva, apa urca în timp ce vorbeam. Eu doar am avut timp să-mi iau medicamentele”, a declarat o locuitoare pentru postul public Radio-Canada.

Câteva sute de poliţişti, militari şi pompieri au evacuat aproape 2.600 de case începând de sâmbătă, iar alte evacuări erau în curs duminică, a declarat o purtătoare de cuvânt a Siguranţei din Québec.

”Acest lucru de desfăşoară bine, nimeni, din nefericire, nu a fost rănit, nimeni nu a fost dat dispărut”, a declarat duminică sergentul Daniel Thibodeau.

În urma acestor evacuări, autorităţile din provincia Québec au prezentat un nou bilanţ al inundaţiilor.

Aproape 8.000 de persoane au fost evacuate în provincie de două săptămâni, iar aproape 6.000 de locuinţe au fost inundate.

În vestul provinciei, autorităţile supravegheau în continuare îndeaproape Barajul de la Chute-Bell, inundat de un afluent al râului Outaouais, care ameninţă să cedeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.