Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta) şi-a exprimat susţinerea faţă de Partidul spaniol Vox (extremă dreapta) înaintea alegerilor legislative spaniole de duminică, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul italian de Interne a scris vineri pe Facebook că le urmează Vox, liderului formaţiunii Santiago Abascal ”şi tuturor prietenilor din cadrul Vox să aducă în Spania aceeaşi schimbare pe care Liga a adus-o în Italia”.

Liga naţionalistă şi antiimigraţie a lui Salvini se află la putere din iunie, într-o coaliţie de guvernămând cu Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem, populişti).

Vox şi Liga au aceleaşi obiective, şi anume blocarea imigraţiei ilegale, protejarea Europei de terorism, radicalismul islamic şi apărarea familiei tradiţionale, a apreciat el.

”Dragă Santiago, sunt convins că spaniolii vor oferi duminică Vox un rezultat măreţ, pentru ca bunul simţ, schimbarea şi viitorul să câştige acolo unde eşti”, a conchis Salvini.

Vicepremierul italian încearcă să reunească partidele de extremă dreapta şi populiste europene într-un singur grup, pentru a le spori influenţa în Uniunea Europeană (UE) în urma alegerilor europene din mai.

Vox nu s-a alăturat tentativei lui Salvini până acum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.