Un bărbat care a intrat cu maşina în pietoni şi a rănit opt persoane a fost acuzat că a făcut acest lucru întrucât părea să fie vorba despre musulmani, a anunţat poliţia californiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, identificat drept Isaiah Peoples, în vârstă de 34 de ani, este vizat de o anchetă cu privire la tentativă de omor în circumstanţe agravante ale unui mobil rasist, a precizat poliţia din Sunnyvale, în apropiere de San Francisco.

”Există noi probe, potrivit cărora Peoples şi-a vizat în mod intenţionat victimele, din cauza rasei şi convingerii că erau musulmane”, a declarat într-o conferinţă de presă un poliţist, Phan Ngo.

Potrivit presei locale, trei membri ai unei familii, un tată, fiul şi fiica sa se află între cei opt pietoni răniţi marţi.

Niciun detaliu nu a fost dezvăluit despre religia sau naţinalitatea victimelor.

Avocatul lui Isaiah Peoples a declarat că accidentul este ”în mod clar consecinţa unor tulburări mentale” şi că cere ca clientul său, un fost militar care pare să sufere de stres posttraumatic să primească un tratament adecvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.