Preşedintele american Donald Trump a insistat vineri asupra importanţei vaccinării în faţa epidemiei de rujeolă care afectează Statele Unite, cea mai gravă reizbucnire a bolii de la eradicarea ei oficială, în 2000, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să se vaccineze, este foarte important”, a declarat Trump care, în trecut, a pus la îndoială siguranţa vaccinurilor şi a sugerat că unele pot provoca tulburări din spectrul autismului - afirmaţii dezminţite de către autorităţile medicale, pe baza a numeroase studii.

Statele Unite au raportat 695 de bolnavi de rujeolă de la 1 ianuarie - şi niciun deces -, ceea ce face din 2019 anul cel mai dur din 2000, când această boală foarte contagioasă a fost declarată eradicată în această ţară.

Epidemia americană se concentrează în zone în care numărul copiilor nevaccinaţi este important, şi anume în anumite cartiere la New York şi în apropiere de Detroit.

Cele mai multe dintre cazuri au fost ”importate” din alte ţări - ca de exemplu Israel şi Ucraina, potrivit autorităţilor sanitare federale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.