Poliţia srilankeză caută 140 de persoane suspectate de legături cu gruparea Statul Islamic (SI), care a revedicat atentatele de Paşte, soldate cu 253 de morţi, a anunţat vineri preşedintele Maithripala Sirisena, totodată ministru de Interne şi al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tineri srilankezi sunt implicaţi în SI din 2013, iar oficialide rang înalt din cadrul poliţiei şi apărării nu i-au comunicat informaţii despre caracterul iminent al atacurilor, a spus el.

Şeful statului reproşează totodată Guvernului premierului său Ranil Wickremesinghe faptul că a slăbit sistemul de informaţii, concentrându-şi efortul asupra unor proceduri judiciare vizând ofiţeri din cadrul armatei cu privire la presupuse crime de război comise în timpul conflictului civil de acum un deceniu.

Musulmanilor srilankezi li s-a dat consemnul să rămână acasă vineri şi să nu se ducă la moschee să se roage, în contextul în care serviciile de informaţii se tem de eventuale noi atentate cu maşină-capcană, ca represalii.

Aproape 10.000 de militari au fost desfăşuraţi pe teritoriul ţării, cu obiectivul de a căuta suspecţi şi a asigura securitatea edificiilor culturale, a anunţat armata.

Poliţia a reţinut cel puţin 76 de persoane, inclusiv cetăţeni sirieni şi egipteni.

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacurule de Paşte la trei hoteluri de lux şi trei biserici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.