Ronnie Wood, chitarist al trupei The Rolling Stones, va scoate la vânzare, vineri, cinci noi tablouri pe care le-a realizat, între care unul inspirat de Picasso.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu titlul „Abstract Stones”, lucrarea inspirată de tehnica lui Pablo Picasso este un omagiu adus trupei din care face parte din 1975.

„Îi spun The Picasso Stones. Este interpretarea mea a tabloului «The Three Dancers» al lui Picasso”, a spus Wood, citat de NME. „Privind originalul, am fost inspirat pentru propria abordare a băieţilor. Am făcut câteva versiuni şi fiecare este uşor diferită. M-am distrat în timp ce l-am realizat. Picasso a avut propria abordare asupra mai multor artişti, dar pun pariu că nu s-a gândit că cineva va face o versiune a lui. Sper şi cred că ar fi flatat, dar şi puţin şocat şi plăcut suprins de versiunea mea a lucrării lui”.

Ronnie Wood a pictat mai multe interpretări personale ale unor postere de turnee ale trupei The Rolling Stones - „Bridges to Babylon”, „Urban Jungle” şi „Voodoo Lounge” -, dar şi portrete ale unor importanţi artişti blues şi jazz. Ele pot fi cumpărate de pe shop.ronniewood.com.

Ronald David Wood, născut pe 1 iunie 1947, în Hillingdon (Anglia), este chitarist şi compozitor. Şi-a început cariera de chitarist ca membru al trupei The Birds, în 1964. A devenit cunoscut ca parte a formaţiei Faces, din care făcea parte şi Rod Stewart, şi a Jeff Beck Group. În 1975, el s-a alăturat formaţiei The Rolling Stones, la invitaţia prietenului său Keith Richards, după plecarea lui Mick Taylor din trupă. Primul album al grupului la înregistrarea căruia a participat Wood este „Black and Blue” (1976).

Pe lângă materialele de studio şi turneele realizate cu The Rolling Stones, Ronnie Wood a lansat şapte albume solo, cel mai recent - „I Feel Like Playing” - datând din 2010.

Ca membru al grupului The Rolling Stones, el a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989, iar a doua oară, ca membru al Faces, în aprilie 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.