Poliţia din Sri Lanka l-a reţinut pe tatăl a doi dintre autorii atacurilor de Paşte, soldate cu 359 de morţi. Bărbatul este acuzat că şi-a ajutat fiii să coordoneze atacurile. Unul dintre ei fusese arestat anterior atacurilor şi eliberat apoi, conform unui purtător de cuvânt al guvernului, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohamed Yusuf Ibrahim a fost arestat duminică după atacurile asupra a trei biserici şi trei hoteluri. Fiii săi Imsath Ahmed Ibrahim şi Ilham Ahmed Ibrahim s-au aruncat în aer la hotelul Cinnamon Grand. Illham Ahmed fusese anterior arestat şi apoi eliberat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Sudarshana Gunawardana, a declarat: „Atacatorul de la Cinnamon Grand a fost eliberat anterior”.

Joi, Ruwan Gunasekera, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat pentru CNN că tatăl lor a fost reţinut fiind suspectat că şi-a ajutat fiii. Gunasekera a adăugat că toţi membrii familiei se află în custodia poliţiei.

Într-un interviu acordat CNN, premierul  Ranil Wickremesingh a declarat că atacatorii sunt cetăţeni educaţi, unii dintre ei educaţi în străinătate. El a adăugat că unii dintre ei erau supravegheaţi înainte de atacuri însă nu au existat destule dovezi pentru a-i reţine.

Între timp, o investigaţie internaţională a fost demarată în Sri Lanka, şase agenţii de poliţie străine – printre care şi Scotland Yard şi FBI -  şi Interpolul colaborând cu poliţia locală.

Gunasekera a declarat că ofiţeri ai Departamentului de Investigaţii Penale (CID) şi ai Departamentului de Investigaţii privind Terorismul (TID) au percheziţionat cinci case despre care se consideră că ar fi fost folosite de atacatori în legătură cu atacurile. Aceste locaţii au fost izolate pentru a fi investigate.

Peste 70 de suspecţi au fost arestaţi pentru mai multe acuzaţii, inclusiv terorism sau contribuirea la acte de terorism, a precizat Gunasekera.

Patru suspecţi de rang înalt sunt reţinuţi de TID iar 33 de CID.

Dintre cei arestaţi, patru sunt femei iar toţi sunt musulmani. Gunasekera a precizat că majoritatea sunt rude sau prieteni ai celor suspectaţi că au fost atacatorii sinucigaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.