Procurorul general Augustin Lazăr afirmă, în mesajul transmis la final de mandat, că şi-a îndeplinit obiectivele, inclusiv pe cel privind "soluţionarea dosarelor istorice". El le transmite tinerilor procurori să profite de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică. Lazăr are un mesaj şi pentru opinia publică, acela de a avea încredere în justiţie "ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut onoarea şi responsabilitatea ca, timp de trei ani, să conduc Ministerul Public, deţinând cea mai înaltă funcţie pe care o poate atinge un procuror de carieră.
La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetăţeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetăţenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general",a firmă Lazăr la începutul mesajului.

În opinia sa, în  momentul de faţă, Ministerul Public este o instituţie modernă, întărită, capabilă să îşi îndeplinească rolul constituţional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

"În mod deosebit, doresc să menţionez, ca obiectiv îndeplinit, soluţionarea dosarelor istorice, o restanţă majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesităţii stabilirii adevărului judiciar cât şi ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric", subliniază el.

"La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generaţie de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică şi integritate profesională. În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-şi îndeplini rolul constituţional, să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept".

Mandatul lui Augustin Lazăr ca procuror general s-a încheiat, el pensionându-se şi din funcţia de procuror.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.