Cei care au luat decizia de a participa la un pelerinaj în Israel trebuie să se informeze bine cu privire la ce presupune o călătorie în această ţară, înainte de a opta pentru o ofertă turistică. Piaţa de profil abundă în astfel de pachete atractive, însă ce asigură acestea în realitate şi ce condiţii vizează poţi afla doar realizând o documentare temeinică asupra lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, este în interesul călătorului să afle aspecte importante cu privire la o vizită în Ţara Sfântă, întrucât şi Israelul, ca orice altă ţară, vine cu rigorile sale în ceea ce priveşte turiştii. În întâmpinarea celor care doresc să aibă beneficii pe toate planurile, respectiv să fie pregătiţi corespunzător pentru o experienţă de acest fel vine OcaziiTuristice.ro. Acesta constituie un reper pentru publicul român dornic de circuite si pelerinaje in Israel, oferind o informare completă şi servicii ireproşabile în acest sens.

Ce presupune un pelerinaj lipsit de peripeţii, în Israel?

Înainte de a opta pentru o astfel de călătorie, indiferent că este realizată pe cont propriu sau prin intermediul unei agenţii de turism, este necesar de precizat că persoanele în cauză trebuie să deţină paşaport, cu valabilitate de cel puţin 6 luni din momentul în care aterizează pe pământ israelian. În cazul minorilor, călătoria este posibilă doar când este însoţit de ambii părinţi sau de unul dintre aceştia, însă care deţine declaraţia celuilalt, avizată de notar. După fiecare caz - că este vorba despre un părinte decedat sau alte situaţii - se au în vedere aspectele legale.

De asemenea, cei care au lucrat în această ţară, pot opta pentru un pelerinaj aici doar după minimum 1 an de zile de cand a fost ultima dată. De altfel, specialiştii atrag atenţia şi celor care au depăşit valabilitatea vizei de intrare, pentru a nu exista probleme de tipul interdicţiilor etc.

În ceea ce priveşte transportul către Israel, respectiv cel în Israel, oferta OcaziiTuristice.ro cuprinde opţiuni variate. Fiecare se poate orienta după cea pe care o consideră mai potrivită în cazul său - de exemplu cei care nu empatizează cu zborurile trebuie să se orienteze după un pachet în consecinţă. Biletele pe baza cărora s-a putut realiza călătoria şi care dovedesc plata acesteia trebuie păstrate pentru eventuale controale ulterioare.

La aeroport există posibilitatea de a fi supuşi unui chestionar, vizând întrebări simple, pentru siguranţă. Referitor la bagaje, pentru a evita neplăcerile, fiecare trebuie să aibă în vedere dimensiunile şi greutatea impuse în funcţie de biletul achiziţionat.

  • Valuta în Israel

Deşi există posibilitatea de a utiliza şi euro, preferabil este a avea dolari, respectiv moneda naţională a ţării - Shekel sau NIS. Un motiv pentru care călătorii vor dori să aibă dolari schimbaţi în ţară şi nu în Israel este că nu e cea mai sigură schimbarea lor la cei de pe stradă, iar casele de schimb nu sunt mereu la îndemână.

  • Reguli în ziua Sabatului

Pentru locuitorii Israelului ziua de Sabath - sâmbăta - este sfântă, ceea ce înseamnă că regulile existente pe parcursul acesteia se aplică fără excepţie. Întrucât este zi de odină, zi închinată Domnului, păzirea Sabatului trebuie ţinută cu sfinţenie. Spre exemplu, nu este permis fumatul în locuri publice, act ce se poate considera ofensator. De asemenea, în cadrul hotelurilor, este lăsat în funcţiune un singur lift.

  • Clima şi aspecte privind vestimentaţia

În perioada iernii, temperaturile sunt blânde aici. Cei mai mulţi însă optează pentru circuite şi pelerinaje în Israel în timpul verii sau în lunile călduroase. Aceastea pot ajunge însă şi la 31o C, motiv pentru care fiecare ar trebui să adauge în bagaj hainele potrivite.

Pregătirea acestora trebuie să ţină cont însă şi de rigorile ce se impun privind vestimentaţia. Aceasta trebuie să fie mereu decentă, să acopere corpul aşa cum se cuvine. Neapărat e necesar un accesoriu pentru acoperirea capului, pentru a evita efectele soarelui puternic din Israel. Privind partea de încălţăminte, e de dorit ca aceasta să fie cât mai confortabilă şi lejeră, de tip sport fiind ideală. În vizitele turistice ce se întind pe întreaga durată a zilei, această măsură se va resimţi în ceea ce priveşte confortul.

Astfel de detalii pot face diferenţa în ceea ce priveşte un sejur în Israel reuşit, care să devină o amintire frumoasă, de povestit peste ani. Cei interesaţi găsesc oferte în acest sens pe OcaziiTuristice.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.