Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) l-a invitat pe fostul strateg politic al lui Donald Trump Steve Bannon să participe la o conferinţă pe tema presei la Berlin, luna viitoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steve Bannon a fost invitat la ”Conferinţa presei libere”, prevăzută la 11 mai în capitala germană, alături de o serie de jurnalişti şi bloggeri de dreapta, a declarat un purtător de cuvânt AfD pentru agenţia germană de presă DPA.

”Suntem pe cale să finalizăm ultimele detalii”, a declarat un organizator al evenimentului pentru revista Der Spiegel, precizând că britanicul eurosceptic Nigel Farage, liderul noului Partid al Brexitului, a fost de asemenea invitat.

Steve Bannon a căutat în ultimele luni să federeze mişcările naţionaliste din Europa şi a ţesut legături cu mai multe partide pe Bătrânul Continent.

El a lansat, la Bruxelles, Fundaţia ”The Movement”, pentru a lega într-o reţea partidele naţionaliste şi populiste în vederea alegerilor europene din mai.

În Germania, AfD este, din 2017, principalul partid de opoziţie în Bundestag (Camera Deputaţilor), faţă de un Guvern al cancelarului Angela Merkel alcătuit din conservatori şi social-democraţi.

AfD este creditatîn prezent cu 12-14% din intenţiile de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.