Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, care fac o vizită în România, i-au solicitat o întâlnire, aceasta urmând a avea loc în cursul zilei de miercuri. Şeful statului a precizat că se va discuta inclusiv despre codurile penale, modificate în Parlament în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi avea mâine (miercuri – n.r) o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, întâlnire solicitată de cei din Comisie şi, cu siguranţă, vom discuta şi situaţia codurilor”, a anunţat, marţi după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre a cărui demisie Klaus Iohannis a spus că nu a luat act, a anunţat că se va întâlni cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia). Întâlnirea va avea loc la sediul Ministerului Justiţiei.

Comisia specială a Parlamentului s-a reunit, în 16 aprilie, pentru a dezbate proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală.

La şedinţă a venit şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, căruia Florin Iordache i-a reproşat că a venit neinvitat şi că nu a dat OUG pentru Codurile penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.