Daca vrei sa ii oferi si celui mic experienta unei aventuri pe doua roti, cea mai buna solutie este achizitionarea unui scaun de bicicleta pentru copii. In acest articol, vom sublinia atat criteriile de alegere a acestor accesorii de biciclete, cat si o serie de sfaturi si trucuri, care sa te ajute sa creezi cele mai bune conditii de mers pentru noul pasager.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De regula, aceste accesorii biciclete sunt potrivite pentru copiii cu varsta pana la 4 ani, suportand o greutate de 15 kg. Cu toate acestea, exista si modele mai avansate, precum Bikefun Little Duck Multifix, potrivite pentru copiii pana la varsta de 7 ani si avand o limita a greutatii pana in 22 de kilograme. Scaunele de bicicleta pentru copii pot avea prindere pe cadru, in fata (sistem handlefix) sau in spate (B-fix sau Multifix, care se poate prinde atat de cadru, cat si de tija de sa). Exista si sisteme Sportfix, care se prind anterior furcii, deasupra rotii din fata.

Limita acestor accesorii de biciclete se refera mai degraba la greutate, decat la varsta celui mic. Astfel, chiar daca un scaun pentru copii pare indeajuns de rezistent sa depaseasca limita de greutate, problema consta mai degraba in manevrarea bicicletei cu o greutate considerabila in spate.

Ce se intampla cand instalam pentru prima oara aceste accesorii de biciclete?

Chiar daca folosesti coburi de ceva vreme, va trece o perioada pana te adaptezi la noul "bagaj". Astfel, daca in cazul coburilor greutatea este distribuita in jurul axelor, un scaun de bicicleta pentru copii pune greutatea deasupra si in spatele axului, ceea ce poate destabiliza bicicleta. Astfel, cu cat distanta dintre sa si scaun este mai mica (vorbim de sistemele B-fix, care sunt cele mai folosite), cu atat stabilitatea va fi mai buna.

De ce este benefic sa te antrenezi inainte de a porni la drum?

Inainte de a porni la drum cu cateva extra kilograme in spate, este indicat sa incerci cateva antrenamente. Astfel, dupa ce ai montat scaunul, fa cateva ture cu el gol, apoi incarca-l cu ceva greu (precum un sac de cartofi de 5 pana la 10 kg). La inceput, este posibil sa te clatini, in special la viteze mici. Cu toate acestea, nu fii tentat sa te ridici din sa pentru a pedala mai puternic, in special cand esti pe panta. Bicicleta se va comporta mai bine daca esti si tu asezat pe sa, deoarece greutatea va fi mai uniform distribuita. Mai bine este sa folosesti o viteza mica, pedaland mai rapid pentru a-ti pastra echilibrul.

In aceeasi nota de idei, pentru un mai bun echilibru, poti monta pe roata din fata diverse accesorii de biciclete, precum coburile sau un cosulet, unde poti adaposti lucrurile celui mic, sau bagajele de la cumparaturi. Astfel, greutatea din fata va ajuta la o mai buna manevrare, iar rotile vor ramane in permanenta pe carosabil.

De asemenea, va trebui sa incepi sa exersezi si urcarea si coborarea, avand in vedere ca metoda clasica de incalecare nu va mai functiona odata ce ai instalat scaunul in spate. In schimb, va trebui sa iti treci piciorul prin partea din fata, peste zona dintre roti a cadrului.

Masuri de siguranta si confort

Dintre cele mai comune tipuri de accidentari se numara picioarele prinse in spite. Din acest motiv, multi producatori, precum Bikefun, au instalate curele sau alte accesorii de biciclete pentru prinderea picioarelor in timpul transportului. De asemenea, fii atent si la articolele vestimentare ce se pot prinde in spite, precum fularele foarte lungi.

Mai mult, cei mici isi pot prinde degetele in arcurile seii, motiv pentru care este bine sa iti asiguri saua cu o protectie, fie facuta in casa, fie cumparata de la un magazin de accesorii pentru biciclete.

Centura de siguranta are de regula prindere in trei puncte, avand benzi care securizeaza umerii si se unesc in zona abdomenului. Iti recomandam in acest sens o centura ce poate fi reglata si actionata rapid, cu o singura mana.

O alta masura de siguranta o reprezinta instalarea de lumini in spatele scaunului pentru copii, aceste accesorii pentru biciclete avand rolul de a atentiona conducatorii de autovehicule de existenta acestui "extrabagaj", care ocupa mai mult spatiu pe carosabil.

Inainte de achizitionare, asigura-te ca scaunul de copii are o masura impotriva socurilor resimtite, precum tije de sustinere, dar si extra insertii din burete pentru spate.

Ia in calcul si conditiile meteo inainte de a porni la drum cu cel mic. Tine cont de faptul ca pasagerul tau nu va beneficia de caldura emanata in timpul pedalarii. De asemenea, ia in considerare si zilele toride din timpul verii, avand o crema cu factor ridicat de protectie asupra ta.

De unde pot achizitiona un scaun de bicicleta pentru copii?

Daca doresti sa ii oferi juniorului tau o experienta unica, te asteptam la Veloteca cu o promotie cu totul speciala pentru acest sezon: Reduceri de pana la 30% pentru scaunele de copii, marca BikeFun, pentru o vacanta de Paste cu totul memorabila! Toate aceste accesorii de biciclete prezinta sisteme de siguranta de ultima ora, iar dotarile sunt special concepute pentru ca micutul sa se bucure de traseul parcurs, alaturi de parintele sau! Grabeste-te, oferta este valabila pana in data de 4 mai!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.