Documentarul „Dalí - În căutarea nemuririi/ Salvador Dalí: In Search of Immortality” (2018), o călătorie de-a lungul vieţii şi creaţiei pictorului spaniol, va rula marţi, de la ora 20.00, la Grand Cinema & More din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul începe cu anul 1929, când Salvador Dalí s-a alăturat grupului suprarealist şi a cunoscut-o pe Gala, şi continuă până la moartea artistului, în 1989.

Lungmetrajul semnat de David Pujol aduce în prim plan şi clădirile pe care le-a deţinut Dali, în special vila pescărească din oraşul catalan Portlligat, unde şi-a construit primul studio.

Documentarul dezvăluie şi secretele din Figueres, oraşul natal unde Dalí a creat un muzeu care să îi reflecte personalitatea, dar aduce în lumina reflectoarelor şi castelul impunător din orăşelul medieval Pubol, pe care artistul i l-a dăruit soţiei lui, Gala.

Contemplându-i pe Salvador Dalí şi pe muza lui, Gala, filmul propune un tur al creaţiilor pictorului, presărat cu detalii despre viaţa sa personală, toate îmbinându-se în imagini şi documente, unele nepublicate până acum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.