Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Moscova are ”o şansă” să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Ucrana după alegerea noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o şansă de îmbunătăţire a cooperării cu ţara noastră”, a scris Dmitri Medvedev pe Facebook, în prima reacţie a unui oficial rus faţă de triumful electoral, duminică, al umoristului, un novice în politică, Volodimir Zelenski în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

”RELANSARE”

Umoristul Zelenski, ales zdrobitor preşedinte al Ucrainei, a anunţat duminică faptul că vrea să ”relanseze” procesul de pace - implicând Rusia - în războiul în estul separatist prorus al ţării.

”Vom continua procesul de la Minsk, îl vom relansa”, a declarat el pentru presă în prima sa conferinţă de presă după vot, referindu-se acordurile de pace semnate în februarie 2015, sub egida Kievului, Moscovei, Parisului şi Berlinului.

Adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin aprecia anterior că victoria zdrobitoare a umoristului arată că ucrainenii ”au votat pentru schimbare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.