Cele 71 de probe recoltate săptămâna trecută de la elevi şi profesori de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, după ce o elevă a acestei unităţi a murit de meningită, au fost negative, a anunţat, luni, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. De asemenea, alţi 18 copii s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute pentru recoltarea de probe, rezultatele urmând să fie cunoscute în cursul zilei de marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin, a declarat pentru News.ro, că probele recoltate de la 61 de elevi din două clase de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi de la 10 profesori au fost negative.

De asemenea, la finalul săptămânii trecute, la Institutul ”Matei Balş” s-au prezentat alţi 18 copii, cărora le-au fost prelevate probe, rezultatul acestora urmând să fie cunoscut în cursul zilei de marţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi seară, că s-au stabilit toţi cei care au intrat în contact cu eleva de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti care a murit de meningită, fiind vorba despre două clase de elevi şi zece cadre didactice. Tuturor li s-au prelevat analize şi li s-a administrat antibiotic în doză unică pentru a preveni îmbolnăvirea.

Vineri, cursurile au fost suspendate în unitatea şcolară pentru acţiuni de decontaminare şi dezinfecţie.

âJoi, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti a murit de meningită.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în anul 2017 au fost înregistrate 63 de cazuri de meningită meningococica, din care 13 persoane au decedat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.