Operatorul austriac Cineplexx International a anunţat, luni, că a intrat pe piaţa din România după achiziţia multiplexului Grand Cinema & More, situat în centrul comercial Băneasa Shopping City, de lângă Bucureşti, parte din grupul Băneasa Developments.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania multinaţională Cineplexx, cu sediul în Austria, debutează astfel pe piaţa din România cu multiplexul de 2700 de locuri din Băneasa Shopping City.

”Transferul se va realiza efectiv în următoarele luni şi nu va afecta deloc buna funcţionare şi continuitatea activităţii curente deoarece pentru o perioadă se va opera sub numele Grand Cinema & More. Detaliile financiare ale tranzacţiei rămân confidenţiale”, se arată în comunicat.

Cineplexx România va deveni, astfel, unul dintre cei mai mari chiriaşi ai Băneasa Shopping City. Grand Cinema & More a fost inaugurat în anul 2011 ca centru de profit în cadrul Băneasa Developments, anul trecut înregistrând peste 900.000 de spectatori.

În afară de achiziţia Grand Cinema & More, Cinplexx România are in plan deschiderea altor 7 unităţi în ţară, următoarea fiind anunţată a fi deschisă în această toamnă la Satu Mare.

Cineplexx Group are în prezent 47 multiplex-uri şi 6 cinematografe tradiţionale în 11 ţări, totalizând peste 300 de săli. Cu cei aproape 1500 de angajaţi, compania austriacă a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane euro în anul 2018 raportat la cei peste 11 milioane de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.