Ministerul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, duminică, la Digi 24, că nu există cetăţeni români morţi sau răniţi în atentatele din Sri Lanka, dar există un grup de opt copii cu însoţitori care se aflau în capitala ţării şi au fost duşi într-o unitate militară. Copiii erau într-un schimb de experienţă, fiind în siguranţă în acest moment. Meleşcanu a precizat că, în jurul orei 17.00, se va întruni Celula de Criză la sediul Ministerului de Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu însoţitori erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia Capitalei, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experienţă şi o mică vacanţă dar noi sperăm, şi aceeaşi recomandare o facem şi pentru alţi români care sunt în Colombă, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru şi sfatul meu ar fi să se întoarcă în ţară cât mai rapid pentru că nu ştim cum vor evolua aceste atentate,” a spus ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Acesta a precizat că, până în acest moment, nu există informaţii despre cetăţeni români morţi sau răniţi.

Meleşcanu a menţionat că va exista, la Colombo, o şedinţă cu toate ambasadele pentru a face schimb de informaţii şi a decide asupra măsurilor care trebuie luate.

Meleşcanu a mai spus că, în jurul orei 17.00, la Ministerul de Externe se va reuni Celula de Criză.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.