Papa Francisc a adus un omagiu numeroaselor victime ale atacurilor care au avut loc duminică, în Sri Lanka, în timpul tradiţionalei slujbe de Paşte celebrată la Vatican, suveranul pontif declarându-se aproape de "toate victimele acestei crude violenţe", relatează BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat cu tristeţe ştirea privind aceste grave atentate, care exact azi, în duminica Paştelui, au adus doliu şi durere în mai multe biserici şi în alte lăcaşuri de rugăciune din Sri Lanka", a spus Papa Francisc în tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi" (către cetate şi lume) de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru.

"Doresc să-mi exprim  afecţiunea şi apropierea faţă de comunitatea creştină, care a fost lovită în timp ce se reculegea şi se ruga, şi faţă de toate victimele acestei crude violenţe. Îi încredinţez Domnului pe cei care au pierit tragic şi mă rog pentru cei răniţi şi pentru toþi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic", a adăugat suveranul pontif. 

Cel puţin 158 de persoane, între care 35 de străini, precum şi trei poliţişti au fost ucişi duminică, într-o serie de explozii în hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka unde era celebrată slujba de Paşte, a anunţat Poliţia.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.