Liderul PNL Ludovic Orban afirmă, referindu-se la sesizarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache privind completurile specializate pe corupţie, că CCR nu poate acţiona în interesul unui singur om, Liviu Dragnea, şi poate evita pronunţarea pe această temă, soluţionând favorabil sesizarea PNL conform căreia Iordache nu avea atribuţii în acst sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea Constituţională  a amânat vineri pentru 20 mai pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În aceeaşi zi este programat la ICCJ termen în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.. Sesizarea a fost făcută de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei. În 7 mai, la Curte este programată contestaţia PNL, care consideră că Iordache nu putea exercita o astfel de atribuţie.
 
"După cum bine ştiţi, CCR a luat decizia de amânare a pronunţării asupra sesizării depuse de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache în numele preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, privitor la neconstituţionalitatea completurilor de 3.  Salutăm decizia CCR de amânare a pronunţării asupra acestei speţe şi solicităm CCR să se pronunţe favorabil asupra solicitării formulate de PNL, şi anume aceea de a nu permite delegarea atribuţiilor constituţionale ale preşedintelui Camerei Deputaţilor către vicepreşedinţi", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă la Slatina.
 
El a explicat că, pentru a oferi CCR posibilitatea de a evita o pronunţare pe o temă extrem de delicată şi de spinoasă, cum este sesizarea depusă de Florin Iordache, PNL a pus la dispoziţia CCR instrumentul procedural, constituţional, pentru a nu analiza această solicitare.
"Din punctul nostru de vedere, atribuţiile constituţionale ale preşedintelui Camerei Deputaţilor sau Senatului nu pot fi delegate către vicepreşedinţi, şi cu atât mai puţin nu poate vicepreşedintele Camerei Deputaţilor să exercite o atribuţie constituţională a preşedintelui Camerei Deputaţilor atunci când sesizarea se referă strict la interesul personal al lui Liviu Dragnea. Toată lumea ştie că acest conflict de natură constituţională între autorităţi, invocat de Florin Iordache are un singur scop, şi anume acela de a duce la anularea deciziei luată de completul de fond, de 3 judecători de la ÎCCJ, prin care a fost condamnat Liviu Dragnea",a argumentat liderul liberal.
El a subliniat că "CCR trebuie să înţeleagă foarte clar că nu poate să accepte ca să acţioneze în interesul unui singur om şi că are la dispoziţie sesizarea PNL, care va fi judecată pe data de 7 mai şi care solicită CCR să nu considere constituţională delegarea unor atribuţii constituţionale ale preşedintelui Camerei Deputaţilor către un vicepreşedinte al Camerei".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.