Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis delegarea procurorului Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al lui Augustin Lazăr, în funcţia de procuror general până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de două luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcţia de Procuror General al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, a transmis, vineri CSM.

Dimitrie Bogdan Licu este procuror din 1996. El a lucrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a devenit, în septembrie 2005, procuror şef Secţie Supraveghere a Urmăririi Penale. A fost membru al CSM şi vicepreşedinte al acestui organism. În mai  2013, a devenit prim-adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar din 2016  fost adjunct al procurorului general.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, joi, cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie.

Mandatul său de procuror general se încheie în 27 aprilie.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr.

Ministerul Justiţiei a reluat procedura pentru selectarea rocurorului general, candidaturile fiind aşteptate până în 25 aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.