O proiecţie-maraton şi invitaţi speciali, concerte şi petreceri vor avea loc în zilele de 1 şi 2 iunie, în Weekend la Castel, la Bonţida, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„CoinCoin & The Extra-Humans”, de Bruno Dumont, va fi proiectat pe 1 iunie, de la ora 21:45, la CastelulBánffy din Bonţida.

În „CoinCoin şi extratereştrii”, Quinquin, ajuns deja la vârsta adolescenţei, îşi spune acum CoinCoin şi îşi petrece timpul cu prietenul său din copilărie, care-l însoţeşte uneori la mitingurile Partidului Naţionalist. O nouă provocare îi pune în alertă pe comandantul Van der Weyden (Bernard Pruvost) şi pe ajutorul lui, Carpentier. O iminentă invazie extraterestră va deveni obiectul anchetelor comice din rândul comunităţii care se pregăteşte acum de sfârşitul lumii. După proiecţie, va avea loc Full Moon Party.

Filmul „Sutenul/ The Bra” va fi proiectat în prezenţa regizorului Veit Helmer şi a actriţei Maia Morgenstern, pe 2 iunie, de la ora 21:45, la Castelul Bánffy din Bonţida.

Regizorul, scenaristul şi producătorul Veit Helmer este invitat special al ediţiei. Alături de cineastul german, se va afla actriţa Maia Morgenstern, parte din distribuţia noului său film. Filmat în sate din Azerbaijan, filmul îl are în centru pe mecanicul pornit în căutarea sufletului pereche, cucerit iremediabil de un sutien agăţat de locomotiva pe care o conduce. În povestea reimaginată a Cenuşăresei, prinţul ajuns aproape de vârsta pensionării (interpretat de Miki Manojlovic) străbate împrejurimile în lung şi-n lat pentru a o găsi pe posesoarea delicatului articol vestimentar.

Chitaristul Gary Lucas revine în România, după succesul înregistrat în 2010 la TIFF, când artistul american a acompaniat live proiecţia filmului „Dracula” (1931, R. George Melford), pentru cine-concertul „Zeiţa/ The Goddess”.

Cine-concertul este parte din Focus China la TIFF.18, secţiune realizată cu sprijinul Shanghai International Film Festival, Belt and Road Film Festival Alliance şi Ambasada Republicii Chineze în România.

În afara weekendului, pe 3 iunie, va avea loc concertul „The Kabatronics: Fanfara Tirana meets TransGlobal Underground”, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Britanicii de la TransGlobal Underground şi Fanfara Tirana s-au unit în 2013 pentru a crea un proiect. 

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ajuns la a 18-a ediţie, va avea loc în perioada 31 mai - 9 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.