Câteva zeci de persoane au protestat în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, acuzând Primăria că a aprobat construcţia unui bloc pe spaţiul verde, fără ca ei să fie consultaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au adunat, joi, în zona Ciurchi din cartierul ieşean Tătăraşi, fiind nemulţumiţi că un dezvoltator imobiliar a primit aprobarea Primăriei pentru a construi un imobil pe spaţiul verde dintre blocuri.

Locatarii susţin că mai mulţi copaci au fost deja marcaţi pentru tăiere şi spun că nu au fost consultaţi în privinţa proiectului imobiliar.

"Au venit nişte muncitori zilele trecute cu drujbele. Am ieşit mai mulţi locatari afară să vedem ce se întâmplă şi când au văzut reacţia noastră au spus că au venit să caute nu ştiu ce buturugă. Au venit pe şest, ca hoţii", a precizat o locatară.

Un bărbat care locuieşte în zonă a explicat că a discutat cu primarul Iaşiului Mihai Chirica şi că acesta i-ar fi promis că municipalitatea va oferi proprietarului un teren în altă parte, lucru care nu s-a întâmplat.

La protest au fost prezenţi şi câţiva consilieri locali PNL, precum şi deputatul liberal Marius Bodea, acesta din urmă afirmând că a sesizat deja mai multe instituţii de control pe acest subiect.

"Nimeni nu s-a putut gândi că se ridică blocuri lângă blocuri. Iaşiul a ajuns cel mai poluat oraş din ţară, pentru că se construieşte haotic, fiind distruse sistematic spaţiile verzi din oraş. În plus, aici sunt şi blocuri cu risc seismic ridicat, nici nu ai voie să sapi în jur. Este deja un fenomen în Iaşi, nu este vorba doar de blocul care se face pe spaţiul verde din Tătăraşi. A fost şi situaţia din zona Oancea din acelaşi cartier, dar peste tot în oraş există nebunia asta cu aprobări date aiurea", a afirmat deputatul PNL Marius Bodea.

Tot joi, locatarii de la trei blocuri din cartierul ieşean CUG au semnalat că pe spaţiul verde va fi ridicat un bloc de zece etaje, la câţiva metri de imobilele vechi care măsoară patru etaje. Oamenii ameninţă că vor iniţia proteste în perioada următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.