Mai mult de 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe Litoral, ceea ce înseamnă mai puţin de 30%, vor fi deschise de Paşte şi de 1 Mai, staţiunile cele mai căutate fiind Mamaia şi Vama Veche, urmate de Eforie Nord, potrivit unui studiu al agenţiei de turism Litoralulromanesc.ro, publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţă de 1 Mai anul trecut, numărul turiştilor prezenţi pe Litoral va fi cu 25% mai mare, iar o parte dintre ei sunt români care lucrează în străinătate şi care s-au întors pentru a petrece Paştele în ţară, potrivit studiului.

”Pentru că anul trecut Paştele a fost la începutul lunii aprilie şi vremea nu s-a arătat prea prietenoasă, doar câteva hoteluri au fost deschise la malul Mării Negre şi numărul de turişti a fost nesemnificativ. Au venit, în schimb, de 1 Mai 2018, însă cu 20% mai puţini decât de 1 Mai 2017, iar sejurul mediu a durat atunci doua zile”, se arată în comunicat.

Anul trecut, acei clienţi care n-au mai putut ajunge la mare de Paşte nu au rămas acasă şi au plecat fie prin ţară, la pensiuni, fie în străinătate. Însă, anul acesta, când cele două minivacante - Paştele şi 1 Mai - sunt despărţite de doar câteva zile, vin pe litoral cu cel puţin 25% mai multi turisti decât de 1 Mai anul trecut, potrivit Litoralulromanesc.ro.

”Cum majoritatea evenimentelor organizate pe Litoral în această perioadă vor fi de Paşte, şi turiştii se vor concentra pe această perioadă. Astfel, 70% dintre cei care ajung pe Litoral vin în perioada 26-29 aprilie, adică de vineri până luni. Restul ajung fie după Paşte, în intervalul 29 aprilie - 2 mai, fie rămân din 26 aprilie până pe 2 mai”, se arată în comunicat.

Comparativ cu anii trecuţi, în acest an se remarcă destul de multe sejururi vândute de 5-7 zile, potrivit studiului. Din datele Litoralulromanesc.ro, cea mai aglomerată staţiune va fi Mamaia, urmată de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%.

”Urmează Eforie Nord, iar la polul opus se situează Saturn. Pentru întreg litoralul românesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise în această perioadă va fi de aproximativ 70%”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.