Un bărbat a fost arestat după ce a pătruns în Catedrala Saint-Patrick din New York cu două bidoane de benzină şi brichete asupra sa, la câteva zile după incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame de Paris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul arestat a declarat că a vrut să scurteze drumul prin catedrală, după ce maşina sa a rămas în pană de benzină, însă răspunsurile îi erau ”incoerente şi evazive”, potrivit adjunctului comisarului Departamentului de Poliţie al New Yorkului (NYPD) John Miller.

”Nu ştim care era starea sa de spirit, care îi era motivaţia”, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri seara, Miller.

Bărbatul a fost oprit de către un agent de securitate, care l-a întrebat unde se duce şi l-a informat că nu poate intra în catedrală cu acele obiecte asupra sa, potrivit poliţiei.

”În acel moment, pare că a curs benzină pe jos, în timp ce acesta se întorcea”, a declarat John Miller.

Agenţi de la biroul de luptă împotriva terorismului din cadrul NYPD l-au prins, au interogat şi arestat pe bărbat.

”El spune că traversa catedrala, că maşina sa nu mai avea benzină”, a declarat Miller. ”Noi i-am verificat maşina şi avea bezină, iar el a fost arestat”, a precizat el.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, era ”cunoscut serviciilor poliţiei”, care-i analizau antecedentele.

Construcţia Catedralei Saint-Patrick s-a încheiat în 1878. Edificiul a fost extins ulterior, iar o restaurare s-a încheiat în 2015.

un incendiu a provocat, luni, pagube imense Catedralei gotice Notre-Dame de Paris, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume.

Un homme arrêté à la cathédrale de New York avec des bidons d'essence
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.