Coreea de Nord nu îl mai vrea pe secretarul de Stat american Mike Pompeo ca interlocutor şi doreşte să discute de-acum înainte cu un reprezentant care să fie ”mai prudent şi mai matur în felul în care comunică”, scrie joi agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu poate prevedea” cum va evolua situaţia în peninsula coreeană, dacă Washingtonul nu renunţă la ”cauza originală” care a determinat Coreea de Nord să se doteze cu un program nuclear, scrie KCNA, care citează-l citează pe un oficial de la Ministerul nord-coreean de Externe, Kwon Jong-gun.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a participat la două summituri cu preşedintele american Donald Trump.

Primul summit a avut loc la Singapore, în iunie, iar al doilea în februarie, la Hanoi, în Vietnam, s-a soldat cu un eşec.

Statele Unite caută să determine Coreea de Nord să renunţe la armamentul său nuclear, iar Phenianul vrea o ridicare a sancţiunilor internaţionale impuse acestei ţări izolate din cauza programelor sale nuclear şi balistic.

Kim Jong un a supervizat miercuri testul unei noi arme tactice.

Aceasta este prima testare a unei arme dezvăluite de Phenian după eşecul summitului de la Hanoi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.