Cel puţin 29 de turişti germani au fost ucişi miercuri într-un accident de autobuz pe Insula portugheză Madeira, potrivit unui nou bilanţ, în urma morţii unei femei la Spitalul din Funchal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cei 28 de răniţi anunţaţi iniţial, ”o femeie de naţionalitate străină” a sucombat rănilor, a anunţat medicul Pedro Freitas într-o conferinţă de presă.

Aproximativ 50 de persoane se aflau la bordul autocarului la momentul accidentului, care a avut loc în comuna Santa Cruz, situată la est de Funchal, capitala arhipelagului.

Între morţi se află 11 bărbaţi şi 18 femei.

Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a anunţat, înainte de creşterea bilanţului, că toate victimele sunt de naţionalitate germană.

”Exprim tristeţea şi solidaritatea tuturor portughezilor în acest moment tragic şi mai ales tristeţea faţă de rudele vicrimelor care, din ceea ce mi s-a spus, sunt toate germane”, a declarat la televiziunea publică RTP şeful statului, care urma să se ducă la faţa locului.

Ministerul german de Externe a anunţat, pe Twitter, că ”anumite victime veneau din Germania”.

După ce a ieşit de pe drum, autobuzul alb a căzut de la o înălţime de câţiva metri pe o locuinţă construită pe un deal.

Victimele au vârste cuprinse în medie între 40 şi 50 de ani, potrivit preşedintelui Protecţiei Civile José Dias.

Accidentul a avut loc miercuri, la ora locală 18.30, 20.30, ora României) în apropiere de satul Caniço de Baixo, care face parte din Santa Cruz, potrivit lui Filipe Sousa, primarul acestei comune.

”Veşti oribile ne vin de la Madeira”, a reacţionat pe Twitter un purtător de cuvânt al Guvernului german.

”Cea mai mare tristeţe a noastră pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul de autobuz şi ne gândim la cei răniţi”, a adăugat el.

Premierul portughez Antonio Costa a anunţat că a contacat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, şi i-a transmis condoleanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.